Arcos de Quejana
Arcos de Quejana hotel-jatetxea inguru natural miresgarrian dago.
Bertako zaporeak tradizioan inspiratuta daude; oso produktu zaindua dute, baita mahaiko esperientzia hasieratik amaierara harmoniatsuagoa egingo duen aurkezpena ere.
MICHELIN 2020 GIDAK «Plato Michelin: una cocina de calidad» bereizgarriarekin sartu du Arcos de Quejana, eta, hala, Aiarako haraneko jatetxe bakarra bihurtu da sukaldaritzako gida entzutetsuan.
Gainera, Slow Food markaren parte ere bada, zeinak Km. 0 jatetxe-kategoria ematen baitio. Horrek esan nahi du bere osagaiak eta hurbiltasuna direla oinarria: tokiko lehengaiak, osagai nagusia barne, noski. Jatetxeak, hortaz, zuzenean erosten dio lehengaia ekoizleari, eta hark 100 kilometro baino gutxiagora landu, egin edo hazten du.
Hotelak 16 logela ditu, erosotasun guztiekin, esperientzia ahaztezina izan dezazun. Bezeroekiko tratu familiar eta hurbila da Arcos de Quejana hotel-jatetxeko filosofiaren oinarria.
945 399 320
info@arcosdequejana.com
www.arcosdequejana.com
Arcos de Quejana
Balintxarreketa
Balintxarreketa
Balintxarreketa jatetxea ehun urte bete dituen Laudioko baserri batean dago, naturaz inguratutako ingurune eder batean.
Kalitate handiko lehengaia jatetxe honen zigilua da. Bertan, bezeroaren esperientzia hobetzeko aurkezpen zainduarekin mahaira iristen diren elaborazio tradizionalei balioa ematen zaie.
Jantoki atseginek, arreta profesional eta familiarrarekin batera, esperientzia ahaztezina bihurtzen dute zure gaualdia Balintxarreketan.
946 724 350
info@restaurantebalintxarreketa.com
restaurantebalintxarreketa.com
Bideko
Bideko jatetxea izen bereko XVII. mendeko aiarar baserri dotorean dago, natura-ingurune pribilegiatuan (Bilbotik 25 minutura eta Gasteiztik 20 minutura), Gorbeiako mendiguneaz eta Gorobel mendilerroaz inguratuta, ospatu edo biltzeko esparru ezin hobean.
Guinea familia izan da jatetxearen buru duela bi mende baino gehiagotik, eskarmentu historiko eta profesional handiarekin. Javier Guineak sukaldaritzan iraganeko onena eta oraingo sormena eta berrikuntza biltzen jakin du.
Euskal sukaldaritzaren erreferentea, Euskal Gastronomia Akademiak aintzatetsia eta “Sol Repsol 2020” sariaren irabazle.
Bideko jatetxearen terraza erlaxatzeko eta behatzeko talaia bihurtzen da, non natura eta gastronomiaren uztarketak bizikidetza harmoniatsua baitute.
945 890 633
info@restaurantebideko.com
restaurantebideko.com
Bideko
Palacio de Anuncibai
Palacio de Anuncibai
Palacio de Anuncibai jatetxea, ziurrenik, Euskal Herriko jatetxerik ederrenetako bat da, 35 urte baino gehiagoko esperientzian gastronomia-erreferentzia eta ospe handiko jatetxe bihurtu dena.
Antzinako oinetxea, gotorlekuaren eta jauregiaren arteko erdialdea, guztiz berritua barrualdean, Aiarako haraneko puntu estrategiko batean dago, lorategiz inguratua eta Altube ibaiaren ibilguaren gainean eraikia, paisaia-intereseko eremu izendatua.
Palacio de Anuncibai jatetxeko sukaldeak tradizioa eta abangoardia batzen ditu, betiere gure lurraldeko produktu onenen osagai eta zaporearekin.
946 726 188
restaurante@palacioanuncibai.com
www.palacioanuncibai.com
Abiaga
Abiagak helburu handietarako sukaldaritza baterako apustua egiten du. Gure establezimenduaren giro dotorean, plater klasikoenak zein azken sorkuntzak eskaintzeko gogoa daukagu.
Ez izan zalantzarik bisitan etortzeko.
945 393 618 – 652 703 551
info@abiagajatetxea.com
https://www.abiagajatetxea.com/